A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Bence: Mindenki a helyén kezeli a helyzetet

Vasárnap az FTC lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban, és a telt házas rangadó előtt kapusunkat, Varga Bencét kérdeztük várakozásairól.

– Telt ház a címvédő Ferencváros ellen, hogyan várod előzetesen a meccset?

– Számítottunk rá, hogy telt ház lesz, szerintem ez nem is lehetett kérdés. Helyén kell azonban kezelni ezt a motivációt, mert ha nagyon elvisz minket a hév, az nem tenne jót a meccsnek. Úgy látom azonban az öltözőben, hogy mindenki a helyén tudja kezelni ezt a helyzetet, hogy a Fradit fogadjuk, még ha a plusz motiváció persze meg is van. Szeretnénk itthon tartani legalább egy pontot, vagy akár megviccelni a Fradit, szerintem jó úton is haladunk, hogy jó eredményt érjünk el.

– Szokás ilyenkor mondani, hogy ugyanúgy készül egy csapat, de mi az igazság, nálatok mennyire más ez a hét?

– Annyiban mindenképpen más volt most a felkészülésünk, hogy a szünet miatt igazából két hetünk volt készülni a Fradiból, ami jól is jött abszolút. Igyekeztünk ezzel élni. Ki tudtuk elemezni az ellenfelet, több időnk volt finomítani azokat az elemeket, amikben javulnunk kell. A szakmai stáb maximálisan megadott nekünk most is minden információt ahhoz, hogy sikerrel vegyük fel a harcot.

– Kapusként hogyan lehet felkészülni a címvédőre, mely tele van jobbnál jobb támadókkal, miként zajlik ez?

– Ránk vonatkozóan semmi olyan különleges dolgot nem tudok mondani, ami ne a megszokott ütem szerinte zajlana. Videózni mi is szoktunk, Trepák Attila úgy rakja össze az edzéseket, hogy azon jellemző és várható mérkőzés szituációkkal találkozzunk. A kapusoknál kirívó különbség ilyen szempontból nincs.

– Műhelytitkokat természetesen nem kell elárulni, de mi kell ahhoz, hogy meg lehessen fogni ezt az FTC-t?

– A stabil védekezés lesz az alapja mindennek. Egy Fradi ellen azért lehet arra számítani, hogy többet fogják birtokolni a labdát, nekünk pedig arra a néhány lehetőségre, ami adódik előttünk, hatalmas koncentrációval kell lecsapnunk.

– A szurkolók egyik kedvence lettél szépen lassan, ez nyugodtan kijelenthető. Mennyire érzékeled ezt a mindennapok során?

– Imádom őket! Őszinte leszek, magam sem gondoltam volna, hogy ennyire meg tudom majd szerettetni magam, én csak csináltam a dolgom, löktem a szokásos „hülyeségeimet”, adtam magam. Jó érzés, hogyha felismernek, akkor tudunk beszélgetni egyet. Mindig örömmel szakítok erre időt, mert egyrészt ez a minimum, ha már megtisztelnek minket azzal, hogy kijönnek a meccseinkre, másrészt nekem is új impulzust ad.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók