A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vattay Márton Putnokról csatlakozik

Pálfi Kristóf után egy újabb fiatal játékossal bővült a KTE kerete, klubunk mindenben megegyezett Vattay Mártonnal, aki az előző idényben a Putnokkal nyert bajnokságot az NB III-ban.

A 2005-ös születésű, 18 esztendős, 181 centiméteres középpályás Szentendrén kezdett el futballozni, majd Dunakeszi érintésével került az UTE akadémiájára. A 2022/2023-as idényben Egerben mutatkozott be a felnőttek között, 16 bajnokin kapott lehetőséget, 14-szer kezdőként. Tavaly nyáron Putnokra igazolt, ahol 32 tétmérkőzésen, kivétel nélkül kezdőként számított rá a szakmai stáb, ezt 2 góllal hálálta meg. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a bajnoki cím kiharcolásában, a feljutásról csak osztályozón maradt le csapatával.

Vattay Márton természetesen izgatott, hogy egy NB I-es klubnál bizonyíthat a jövőben:

– Nagyon örülök, izgatottan várom már a munkát, mert ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy egy NB I-es klub lehetőséget lát bennem. Ez viszont még csak az út eleje, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy be is bizonyítsam, hogy itt a helyem. Minden meccset szeretek nézni az NB I-ben, amit csak tudok, a KTE-t is sokat láttam. Azt hallottam, hogy a hangulat egyedi a klubnál, illetve azt is, hogy egy nagyon lelkes szurkolótábor áll a csapat mellett. Putnokon csapattársam volt Mészáros Dávid, aki itt nevelkedett, tőle is csak jókat hallottam a városról és a klubról. Ami a személyes terveimet illeti, fel akarom venni minél gyorsabban a ritmust. Az NB III-ban úgy érzem, sikerült ezt gyorsan megtennem, de az NB I-ben természetesen fizikálisabb és gyorsabb a játék. Bízom magamban, illetve abban, hogy meg tudok felelni itt is az elvárásoknak – mondta Vattay Márton.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók