A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vége az NBIII-nak, 11. helyen zártunk

Május 4-én hivatalos közleményben jelezte az MLSZ, hogy az NBI. és a Magyar Kupa küzdelmein kívül, minden versenysorozatot lezártnak tekint a 2019/2020-as szezonban. Bár hivatalos végeredményt nem hirdetnek, érmeket nem osztanak ki, az aktuális tabella számít majd a záró tabellának.

Klubunk számára ez azt jelenti, hogy a 11. helyen fejezzük be az aktuális szezont, melynek még Zoran Kuntics irányításával vágtunk neki, ám télen Gombos Zsolt érkezésével futottunk már neki a tavasznak. A KTE 19 meccsen 5-5 győzelmet és döntetlent, illetve 9 vereséget számolt, ez természetesen elmaradt a nyári célkitűzéseinktől.

Bár végeredményt nem hirdet az MLSZ, ettől függetlenül kiesők és feljutók is lesznek. Az NBIII. három éllovasa, a PMFC, az Érd és DEAC nevezhet az NBII-re, de mivel az érdiek már jelezték, hogy nem élnek a lehetőséggel, így a feltöltési szabály alapján a legjobb második, csoportunkból a Szentlőrinc is feljebb léphet akár. A közép csoportból három csapat esett ki, a tavasz első két meccsén négy pontot gyűjtő Taksony megmenekült, a Szabadkikötő, a Dunaharaszti és a Kelen csak a negyedosztályban folytathatja jelen állás szerint.

A 2020/2021-es bajnoki mezőnyt egyelőre megtippelni is nehéz, rengeteg a bizonytalanság, vélhetően csak a nyári nevezési határidő után lehet konkrétumokról beszélni majd, lehetnek még több osztályban is visszakozók. Az MLSZ újra szeretne lehetőséget adni az NBI-es csapatoknak, hogy tartalék együttest indítsanak a harmadosztályban, emellett a megye I-es bajnokokkal is bővülhet a mezőny, de a pletykák szerint itt is rengeteg a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy ki élne az indulási lehetőséggel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók