A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Végig domináns játékkal győztük le a Paksot

A KTE HUFBAU a bajnokság harmadik fordulójában a Paks II-t fogadta a Széktói Stadionban szerdán. A hétvégihez hasonló, népes szurkolótábor előtt végig dominált csapatunk, így megérdemelt győzelemmel zártuk a 90 percet.

Kapus poszton elfogytunk a meccs előtt, hiszen Mészáros Dávid után a Honvéd II. elleni siker alkalmával Lékai Soma is kidőlt, így a csupán 18 esztendős Berta Csabát rögtön mélyvízbe dobta Gombos Zsolt. A meccs végül nem róla szólt, ezt már az első percektől is lehetett érezni, hiszen rögtön hatalmas fölénybe kerültünk. Ez a nyomás alig 10 perc elteltével góllá is érett, ehhez kellett Ludasi kitűnő egyéni alakítása, aki több védőt is kicselezett, majd középre lőtt labdáját csak az üres kapuba kellett lőnie Tóthnak (1-0). A folytatásban is szinte felborult a pálya, a labdával alig-alig találkoztak a vendégek, akik teljesen visszazártak saját kapujuk elé. A védekezésük viszont stabil volt, bár ha Pantelisz pontosabb, akár három gólt is szerezhetett volna a szünetig, de nem sikerült kaput találnia.

Fordulás után néhány percig úgy tűnt, hogy bátrabb játékot vállalnak fel a vendégek, azonban hiába Csősz ígéretes lövése, gyorsan lehűtöttük a kedélyeket, amikor az 55. percben Ludasi indította be Puskást a jobb oldalon, akinek beadására ismét Tóth robbant be (2-0). A 63. percben aztán el is döntöttük a meccset, Károly szögletet csúszott meg középen, amit a hosszún érkező Vágó kotort a kapuba (3-0). A mérkőzés képe az utolsó harminc percben sem változott, hatalmas labdabirtoklási és mezőnyfölényben futballoztunk, mely során további helyzeteink is adódtak, a fiatal Bertának először a 85. percben kellett védenie, akkor viszont rögtön megfogta az egyetlen paksi ziccert. A végén még egy akadémista mutatkozhatott be, a 88. percben Edmilson is első felnőtt meccsét ünnepelte.

A KTE HUFBAU legközelebb vasárnap 17:30-kor a Vác vendégeként folytatja, a mérkőzést a BVSC pályáján rendezik Zuglóban.

KTE HUFBAU – Paksi FC II. 3-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 3. forduló, 600 néző

KTE: Berta – Puskás, Vágó, Kis, Grünvald – Ludasi, Károly (Asztalos 65.), Jakab – Tóth (Edmilson 88.), Szalai J., Pantelisz (Lukács 65.).

Paks: Borsos - Szekszárdi, Vas (Bognár 70.), Szendrei (Prantner 82.), Grajzel, Debreceni, Sipos, Csősz, Kovács L. (Tamás 46.), Delea, Süvöltös.

Gól: Tóth (9., 54.), Vágó (63.)

Sárga lap: Kis ill. Debreceni

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Négy nap alatt két meccset játszottunk, ez azért elég húzós. Korábban mondtam, hogy a játékosok nem egyforma állapotban vannak még, kell ehhez még idő, ha ezt veszem alapul, akkor kifejezetten jól teljesítettünk. Nagyon szeretek kapott gól nélküli meccseket játszani, ennek értékét most növeli az, hogy egy fiatal kapus debütált a mai napon. Voltak periódusok, amikor én is kicsit türelmetlen voltam, mert lassú volt a játék, de ez is azért van, mert emberek vagyunk, nem robotok. A paksi fiatalok ügyesek voltak, a második félidő elején éreztem egy nyomást rajtunk, benne volt egy paksi gól a meccsben, de a lehető legjobbkor mi találtunk be. Voltak szép akcióink, szereztünk pontrúgás gólt, ma ennyi elég volt. Két napunk volt regenerálni, frissíteni, ez a stáb munkáját dicséri, Hubi masszőrként nagy munkát tett bele abba, hogy rendben legyen a csapat, szerencsére ma sérülés sem történt. Persze a játékosokat is idevenném, mert ehhez az ő profi szemléletük is kell.

Kindl István (Paks II.): Gratulálok a Kecskemétnek, jó csapatuk van! Azt kaptuk, amire számítottunk, sajnos ma nem voltunk versenyképesek, teljesen reális eredmény született. A második félidő elején volt egy nagy lehetőségünk, talán akkor visszajöhettünk volna, de az összkép alapján ez a 3-0-os hazai siker abszolút reális.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók