A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vereség az NBII-es Szeged vendégeként

Szombaton a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége volt a KTE HUFBAU. A mezőnyben kiegyenlítettnek mondható mérkőzésen a kapu előtti megoldásokban jött ki az osztálykülönbség a hazaiak javára.

Az első perceket igyekezett alaposan megnyomni a szegedi együttes, ami gyorsan góllá is érett, nem tudtunk felszabadítani egy kapu előtt szituáció során, amit Varga használt ki, a földön fekvő Grumicsról elé pattanó játékszert a hosszóba lőtte a 6. percben (1-0). A gól és a kezdeti meddő nyomás ellenére fokozatosan lettünk egyre inkább partnerek mezőnyben, a 14. percben Daróczi lövését kellett fognia a hazai kapusnak. A 26. percben nagy lehetőség adódott előttünk, Károly került lövőhelyzetbe 16 méterre a kaputól, de ballal kevéssel a jobb felső mellé tekert. Bő félóra elteltével két elkerülhető gólt is kaptunk, a 30. percben megint a tizenhatosunkon belül nem tudtunk tisztázni, majd egy rosszul hazafejelt labdát Gajdos piszkált a kapuba (2-0), öt perce rá aztán Deák használta ki, hogy elaludtunk egy szögletnél, fejjel a jobb alsóba csúsztatott (3-0). A másik kapu előtt Szalai József szépíthetett volna, de lövése mellé ment.

Fordulás után mi kezdtünk jobban, mert bár a Szeged eljutott egy kapufáig, az 54. percben Károly csúsztatott a kapuba egy balról érkező beadást (3-1). Alig két perc elteltével tovább zárkózhattunk volna, Szalai József került ismét a kapu elé, de éles szögből leadott próbálkozását hárította a kapus. A 63. percben Faragó előtt is helyzet adódott, de ezt sem sikerült gólra váltani, majd a második félidő egyetlen igazi hazai helyzetét Dobronoky váltotta gólra, aki jól lépett ki a védők között, majd Lékait is kicselezve talált a hálóba (4-1). A hajrában még akár Faragó, vagy Tóth révén is szépíthettünk volna, de újabb gól már nem született.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – KTE HUFBAU 4-1

Felkészülési mérkőzés, Szeged

KTE: Lékai – Puskás, Gál, Kis, Grünvald, Ludasi, Károly, Daróczi, Tóth, Szalai J., Asztalos.

Csere: Vágó, Faragó, Szalai G., Edmilson, Hatvani, Gyarmati, Bodor, Urbán

Gólszerzőnk: Károly

Gombos Zsolt (vezetőedző, KTE HUFBAU): Úgy gondolom, hogy az eredmény önmagáért beszél, még ha nem is volt ekkora a különbség a két csapat között. Ennek ellenére a Szeged győzelme teljesen megérdemelt. Ahogy korábban is mondtam, minden mérkőzésen a győzelem a célunk, ezt tartom továbbra is, így csalódott vagyok. Fáradt volt a csapat, de a felkészülés ezen szakaszában ez mindkét csapatra igaz lehet, ezzel nem lehet mentegetőzni. Kijött az NBIII. és az NBII. közötti különbség fizikális tényezőkben, a játék gyorsaságában, a párharcokat nem tudtuk megnyerni. Az ellenfélnek alapvetően nem is volt ziccere, cserébe mi csináltunk nekik, az első félidőben három gólt kaptunk saját hibánkból, egy jó NBII-es csapat könyörtelen a kapu előtt, közben mi a másik előtt nem használtuk ki a sanszainkat. Ezért is mondtam már a Fradi elleni meccs után is, hogy a támadószekciónkat legalább két játékossal meg kell még erősítenünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók