A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vereség Dunaújvárosban

A Dunaújváros vendégei voltunk vasárnap este, amikor az NBIII. közép csoportjának 7. fordulóját rendezték. A találkozó ellentétes félidőket hozott, s bár a második félidőben kapujához szögeztük a hazai csapatot, sajnos egy bombagól és egy elkerülhető hibából kapott találat megpecsételte sorsunkat.

A bokasérüléssel bajlódó Bagó Patrikot Nemesvári Dániel váltotta ezúttal a kezdőben, ami egyben némi  váltást is hozott nálunk, Zámbó lett a jobbhátvéd. Az első percekben rögtön megszerezhettük volna a vezetést, Selyem maradt szemben a kapussal, de löketét hárítani tudta Pokorni. Alig negyedóra telt el a meccsből, amikor Mundi indult meg kapunk felé, majd 30-ról bődületes gólt ragasztott a bal felsőbe, némileg a semmiből (1-0). Erre rögtön válaszolhattunk volna, de Balog erős lövését Pokorni kiütötte, így maradt a hazai vezetés. Mindkét csapat előtt adódtak sanszok, Mundi újabb próbálkozása nem talált kaput, míg a másik oldalon Nádudvari kapáslövése szállt kevéssel mellé. A félidő hajrájában inkább a hazaiak voltak aktívabbak, de Szepessy lövése kifelé pattant szerencsére a kapufáról.

A második félidőben szerkezetet váltottunk, ami be is jött, a hazaiak teljesen beszorultak saját térfelükre. Markó és Balog lövése kevés veszélyt okozott, majd ismét Balog az ötösről fejelhetett nagyon jó helyzetből, de legalább ennyire rosszul ért bele a beadásba. Kezdtek éledezni a hazaiak is, ismét Mundi került a kapunk elé, de ezúttal mellé tekert, majd Balog újabb csúsztatása pattogott mellé. Noha a 76. percben Tóth fejesét szépen fogta Mészáros, sajnos 3 perccel később nagyot hibázott, amikor gyorsan akart elvégezni egy szabadrúgást, amit Szepessy fülelt le, majd átemelte fölötte a játékszert (2-0). Ennek ellenére nem adtuk fel, küzdöttünk tovább, Balog a 85. percben szép átlövéssel szépített (2-1). A 90. percre maradt még meccslabdánk egy szabadrúgásból, de a legurított labdát Balog fölé vágta, így hazai győzelemmel zárult a találkozó.

Dunaújváros – Kecskeméti TE 2-1 (1-0)

NBIII. közép csoport, 7. forduló

KTE: Mészáros – Zámbó, Urbán, Farkas, Zámbori – Nádudvari (Vladul 75.) – Selyem (Takács 61.), Szabó D., Markó, Nemesvári (Rozsi 61.) – Balog.

Dunaújváros: Pokorni – Kis, Zvara (Tóth Á. 94.), Puskás, Mundi, Dorogi, Tóth T. (Kiss 80.), Szepessy, Sándor, Hompót, Barna.

Gól: Mundi (13.), Szepessy (79.) ill. Balog (85.)

Lőrincz Emil: Az első félidőben nem úgy kezdtünk, ahogy kellett volna, néhány percig bizonytalanok voltunk. Utána játékban kezdtünk minőségibb dolgokat tenni. Egy dolgot tisztázzunk, ez a Kecskemét egy jó csapat! Ez egy nagyon munkás és nehéz meccs volt. Szünet után nem akartunk mi visszaállni, pont erről beszéltünk a szünetben is, egyszerűen ránk kényszerítették az akaratukat. Innentől kezdve egy olyan mérkőzés alakult ki, ahol minden játékosomnak küzdeni, csúsznia és másznia kellett. Akadt előre is egy-két lehetőségünk, de láttam olyan erősnek a Kecskemétet, hogy ezzel együtt sem dőlt volna el a találkozó. Pozitív, hogy a csapat egységes, illetve az is, hogy láttam olyan játékelemeket is, amiket a jövőben is szeretnék. 

Szabó Tibor: Nem választanám ketté a meccset, a második félidőben nagyobb fölényben voltunk, de az elsőben sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink, a Dunaújváros egy átlövésből szerzett gólt, ami meghatározta a mérkőzés képét. A második félidőre szerkezetet váltottunk. Abban biztos voltam, hogy gólt szerezni fogunk, kár, hogy egy egyéni hibából 2-0 lett az állás. Onnan már nagyon nehéz volt a dolgunk. A szimpatikus vesztes szerepe nem jó. A hiba benne van a játékban, így kapus hibája is, de az is, ha a csatár kihagyja a helyzetet és nem mi szerzünk vezetést. Bízom benne, hogy a kellő rutin megszerzésével ezen tudunk javítani. Összességében a játékkal elégedettek vagyunk, de nem voltunk kellően hatékonyak az ellenfél kapuja előtt. Hiányérzetünk van összességében, mert ebben a meccsben több volt, akár a döntetlennél is.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók