A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vikut lepték meg az öregfiúk

Vikukel Krisztán a Vasas saját nevelésű kapusaként arról álmodozott, hogy egyszer Iker Casillas-hoz hasonló pályát futhat be. 2015 áprilisában azonban tragikus fordulatot vett élete, egy egyszerűnek hitt betegség odáig fajult, hogy mára nyaktól lefelé mozgásképtelen. Sem ő, sem családja nem adja azonban fel a harcot.

Berki Zoltán és Kátai Tibor még októberben kelt útra, hogy a KTE felnőtt csapata által dedikált mezt, egy sálat, illetve egyéb apró ajándékokat vigyenek el Vikunak. A még mindig csak 13 éves kapus három éve mozgásképtelen. Egy egyszerű meghűléssel kezdődött minden, de a dolgok odáig fajultak, hogy minden igyekezet és kezelés ellenére, nyaktól lefelé lebénult. Továbbra is erős azonban, ahogy családja is.

Berki Zoltán így számolt be a látogatásról:

„Még augusztusban határoztuk el Csordás Csabival és Kovrig Ákossal, hogy segítünk egy kis felajánlással a KTE nevében is. Ép ésszel fel sem fogható, milyen érzés ezzel szembesülni egy szülőnek. Van egy hős kisfiú, akinek az volt az álma, hogy Iker Casillas legyen, de ezt az élet sajnos nem engedte. Most az az álma, hogy egy súlyos betegségből felgyógyuljon. Óriási energiákat mozgósítanak a családjával nap mint nap, teljesen megváltozott az életük, de nagyon erősek. Ismeretlenként érkeztünk hozzájuk, de ismerősként távoztunk, Krisztiánnak sokat meséltem a klubunkról, illetve arról is, hogy mennyien vagyunk mellette. Örülök, hogy egy kis boldogságot tudtunk neki szerezni ebben a küzdelmes időszakban. Megtiszteltetés volt vele és családjával is találkozni, ezután is kapcsolatban maradunk. Köszönöm a KTE vezetőségének, a játékosoknak és az öregfiúknak is a segítséget!”

A család mindent megtesz Krisztián gyógyulásáért, azonban a különböző gyógykezelések, illetve a mindennapok is új kihívások elé állították őket. Krisztián gyógyulását az alábbi számlaszámon lehet támogatni: Vikukel Istvan 11773023-07712238

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók