A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Villámrajtot véve vertük a Fradit!

A KTE HUFBAU az NBIII. közép csoportjában az FTC II-t fogadta a Széktói Stadionban, igazi hatpontos rangadón. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, ami tulajdonképpen döntőnek bizonyult, így újabb derbit nyertünk meg.

A rangadó ehhez illő játékkal indult, a 6. percben Ramadan lőtt fölé ígéretes helyzetből, majd rögtön ezt követően Jakab dolgoztatta meg a Fradi válogatott kapusát, Bogdán Ádámot. Gombos Zsoltnak ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen különböző okok miatt több játékosa is hiányzott, de így is bátor húzásnak bizonyult Puskás Zoltán kezdőbe állítása, aki ebben az évben hosszú sérülés után maximum csereként lépett pályára. Ezt a döntést viszont nagyon meghálálta támadónk, aki megmutatta, hogy a sérülése már a múlté, a 9. percben jobbos löketét még blokkolták, ám a lecsorgót ballal gyönyörűen vágta be a hosszúba (1-0). Még fel sem álltak a vendégek a korai pofonból, amikor érkezett egy újabb, a 12. percben kontrát vezettünk, melynek végén Constantinescu hozta ziccerbe Tóthot passzával, aki Bogdánnal szemben nem is hibázott (2-0). A gól után közel járt a szépítéshez a Fradi, a végig aktív Ramadan azonban két lövőhelyzetét is kapu mellé durrantotta az első negyedóra végéig, így nem tudtak zárkózni a zöld-fehérek. Innentől a mezőnyharc dominált, kecskeméti részről mérhetetlen precizitással meg volt szervezve a védekezés, amin az FTC nem találta a rést. A 37. percben egy szép jobb oldali akció végén Puskás Gábor tekert középre, Vágó fejelt is, de Bogdán hárított. A 44. percben Jones próbálkozott, már helyzetben is volt, de Mészáros lelopta a lábáról a játékszert, egy percel később aztán már Bogdán védte Constantinescu ziccerét.

A második játékrész megint egy Ramadan lövéssel indult, de Mészáros ezt könnyedén fogta, majd leginkább a mezőnyharc dominált, némi vendég fölénnyel, több kecskeméti kontra lehetőséggel. A 60. percben Jakab szép emelése a lécről vágódott le Puskás elé, aki ugyan gólt lőtt, de les miatt ezt nem adták meg. A Fradi folyamatos cserékkel is próbálkozott, ám ezek nem sokat lendítettek ekkor már a játékukon, a kapura nem jelentettek veszélyt, míg a kecskeméti kontrákban rendre benne volt egy gól. Ez végül a 90. percben meg is született, Jakab talált a kapuba az akció végén (3-0). Bár Leandro ezt követően még kiharcolt egy büntetőt, Mészáros ezt is megfogta, pechére a kipattanót Pócsik már a kapuba vágta (3-1). Ez a gól már csak szépségtapasznak volt elég a Fradinak, csapatunk megérdemelten húzta be zsinórban ötödik bajnoki meccsét is.

KTE HUFBAU – FTC II. 3-1 (2-0)

NBIII. közép csoport, 20. forduló

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Vágó, Grünvald – Ludasi, Szalai G. – Tóth, Jakab (Asztalos 91.), Constantinescu (Lukács 90.) – Puskás Z. (Szalai J. 77.)

FTC: Bogdán - Iyinbor, Ramadan (Mazzonetto 76.), Hajdú (Pócsik 62.), Katona (Gera 46.), Jones (Redzic 46.), Molnár, Leandro, Csonka, Orosz, Csontos.

Gól: Puskás Z. (9.), Tóth (12.), Jakab (89.) ill. Pócsik (93.)

Sárga lap: Vágó, Jakab

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Minden győzelem értékes, mindnek ugyanúgy tudok örülni, de talán ez kívánkozik most a sor elejére. Felkészültünk a Ferencvárosból, tudtuk, hogy gyorsak, technikásak, labdabiztosak, akármilyen összeállításban is futnak ki a pályára. Az elsődleges az volt, hogy legyünk szervezettek, fegyelmezettek, ezt kértem a srácoktól is. Aki pályára lépett ma, ezt mindenki betartotta, ennek köszönhető a siker. Hiányzott az elsőszámú pontrúgónk Károly Bálint személyében, viszont rúgtunk három akciógólt így, ami külön pozitívum. Tengelyben nagyon erős a Fradi, így széleken kellett megbontanunk őket, emlékeim szerint mindhárom gólunk ebből is született. A középpályát igyekeztük jobban megszűrni ma, ezt rendkívül fegyelmezetten véghez is vitte a csapat, szinte hiba nélkül. Rettenetesen büszke vagyok a játékosokra, mert talán ilyen egységesen még nem is játszottunk, enélkül lehet pontot sem szereztünk volna. Kiváló egyéni teljesítmények is párosultak ehhez, Puskás Zolit külön szeretném kiemelni! Volt egy beszélgetésünk vele, az ő személyisége olyan, hogy már a jelenléte is segít a csapaton, ilyen játékkal meg főleg. Sajnálom, hogy nem adták meg a második gólját, de így is szerzett egyet, illetve rendkívül hasznosan játszott. Vezére lehet ennek a csapatnak, amit a mai napon bebizonyított! Nagyon nehéz hetünk volt, legalább három játékos vállalta sérülten is a játékot. Ehhez a mai sikerhez nagyon kellett a rehabosok munkája Hubival élen, amit ezútón is köszönök nekik!

Máté Csaba (FTC II.): Az NBIII. színvonalát messze meghaladta ez a mérkőzés. A hazaiak nagyon jól kezdtek, két hibánkat könyörtelenül kihasználták, ez meghatározta a mérkőzés alaphangulatát. A hazaiak jobbára védekezésre és kontrákra rendezkedtek be innentől, amik elég jól ültek is. Nekünk az elején lett volna esélyünk a gólszerzésre, de azok a helyzeteink kimaradtak. Ahogy telt az idő, egyre kevesebb helyzet alakult ki, kevesebbszer is jutottunk el az ellenfél kapuja elé, így megérdemelt a hazaiak sikere.

A KTE HUFBAU ezzel megerősítette helyét a tabella élén, és gyakorlatilag az is eldőlt, hogy a téli pihenőt az első helyen tölti majd csapatunk. Egy mérkőzés azonban még vár ránk idén, december 6-án (vasárnap) 11:00-kor a Honvéd II. vendégei leszünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók