Vladul góljával vertük az Iváncsát

Vasárnap az Iváncsát fogadta a KTE a Széktóiban, a tét a középmezőnyhöz való felzárkózás volt számunkra. A mérkőzésen egyetlen gól döntött, ezt Vladul Stefan jegyezte, aki kényszerűségből került be végül a kezdőbe. 

Elképesztő jelenettel indult a találkozó, Balog Marcell ugyanis a kivonulás közben, egy felugrás után fogott rosszul talajt, ami után nem tudta vállalni a játékot, így még a kezdés előtt változott a kezdőnk, Vladul került be végül a helyére. Selyem és Nánási eleve nem tudták vállalni a játékot, így Zámbó Dániel is megőrizte helyét a kezdőben, míg Bagó visszatért.

Már a 2. percben adódott egy lehetőség a vendégek előtt, egy felívelés után lecsrogó labdát Aradi vágott fölé, de inkább tapogatózó volt így is a játék. Az első hazai lövésre 12 percet kellett várni, ekkor Peres lőtt fölé távolról ballal. Jó negyedóra elteltével egyre inkább labdabirtoklási fölénybe kerültünk, egy szép akció végén a bevetődő védő tudta blokkolni Peres ziccerét, majd 6 minutummal később Peres beadását csúsztatta mellé centikkel Markó. Farkas szabadrúgása ezt követően a kapus kezében halt el, majd a továbbra is aktív Peres próbálkozott megint átlövéssel, amit csak másodjára tudott megfogni Dániel. Az fölényünk további lehetőségeket is hozott, de Markó lövése lelassult egy védőn, majd Terbe kísérlete célt tévesztett. Az első félidő végén még Hujber előtt is adódott sansz, de éles szögből nem talált kaput.

A második félidőt Cseszneki lövése nyitotta, ekkor bizony nagyon kellett nyújtóznia Kunságinak, de kitolta a labdát a bal alsóból. Az első negyedórában kevés helyzet alakult ki, maximum távoli próbálkozásokat láthattunk, kevés sikerrel. A 60. percben egy kis zavar támadt hátul, amit Hujber szerencsére nem használt ki, de a 61. percben aztán Terbe szerzett labdát, jól szöktette magát, majd Vladul elé tálalt, aki egy csel után ballal a bal alsóba lőtt (1-0). Az utolsó 30 percre kissé beszorultunk, inkább a vendégeknél volt a labda, de Büki tekerése mellé szállt, majd Kunsági védte bravúrral Hujber közeli bombáját. Az utolsó percekben Kunsági is megint nagyon kellett, aki Berényi balos löketét tolta ki, de akár mi is betalálhattunk volna, ha Vladul ziccerét nem védi Dániel, vagy amennyiben Terbe jobban rá tud fordulni a labdára, miután már a kapust is kicselezte. Újabb gól azonban már nem született, így 1-0-ra vertük az Iváncsát.

Kecskeméti TE – Iváncsa KSE 1-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 24. forduló

KTE: Kunsági - Bagó, Vágó, Urbán, Farkas - Terbe, Markó, Zámbó – Peres (Szabó 82.), Vladul (Takács 92.), Zámbori (Nádudvari 70.).

Iváncsa: Dániel – Madarász, Kertai, Aradi, Varga – Büki, Folmer (Berényi 65.), Szellák – Cseszneki (Bartha 81.), Hujber, Balázsovics (Miklósvári 63.).

Gól: Vladul (62.)

Sárga lap: Terbe

Szabó Tibor (KTE): Nagyon nehéz meccs volt, főleg ahogy kezdődött. Marci megsérült, meg is voltunk akkor zavarodva kicsit hirtelen. Utána viszont uraltuk a mérkőzést, középpályán ellenfelünk fölé. Az első félidő második felében, ha helyzetünk nem is volt, de nem néztünk ki rosszul. A másodikban nagyon jó ütemben rúgtunk gólt, ahol terveztük, ott sikerültek a labdaszerzéseink is. Kár, hogy a gól után nem tudtuk lezárni a meccset, de mivel az ellenfél nyomását is kivédekeztük, megérdemelten gyűjtöttük be a pontokat.

Domján Attila (Iváncsa): Az első félidőben szerintem nagyon tartott egymástól a két csapat, inkább az eredmény tartásán volt a hangsúly. A másodikban sajnos felelőtlenül eladtunk egy labdát a középpályán, abból a Kecskemét végig vitt egy kontrát. Kizökkent medréből a mérkőzés, nekünk is többet kellett kockáztatni. Helyzeteket alakítottunk ki, amiket kihagytunk, de nyíltabb lett a játék, több területe volt az ellenfélnek is, akár a Kecskemét is eldönthette volna a meccset.

Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu 

Szerző: Nyitray András