A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zárul a nevezési határidő, összeszedtük a bajnokság fontos dátumait

Hétvégén véget értek az osztályozók is, így elviekben véglegessé vált az NBIII. 2019/2020-as mezőnye. Elsősorban a keleti és nyugati csoport gazdagodhat újoncokkal a megyei bajnokságból, míg a Cegléd, a Monor és a Mosonmagyaróvár a másodosztályból érkezik.

A nyári szünet legizgalmasabb témája mindig a csoportbeosztás az egyes klubok átigazolásai mellett. Így lesz ez idén is, hiszen 10 megyei bajnokkal, illetve 3 NBII-es kiesővel frissülhet a mezőny, a területi elosztás miatt ez mindig kicsit módosíthatja a csoportokat. Keleten a DVSC II., a Hatvan, a Balassagyarmat és az Ózd adhat új impulzust a bajnokságnak, míg nyugaton a Veszprém, a Balatonlelle, a Lipót, a Bicske, vagy éppen az NBII-ből érkező Mosonmagyaróvár mutathatja meg magát. A középső régióban a Dabas-Gyón lehet új arc, míg a Cegléd és a Monor talán éppen a csoportok határán táncolhat.

Az NBIII. térképe jelen állás szerint

Ami a bajnokságra történő nevezést illeti, június 17-én jár le a határidő, péntekig azonban lesz még lehetőség a hiánypótlás benyújtására, amennyiben erre bárkit felszólítana az MLSZ. A Versenybizottság június 24-én dönt első fokon, majd július 3-ra esik a második határideje, amennyiben fellebbezésre kerülne sor. A csoportbeosztások természetesen az említett dátumokhoz igazodva válhatnak véglegessé.

Tavaly történtek visszalépések, pletykákat idén is lehet hallani arról, hogy egy-egy klub esetleg nem vállalja a harmadosztályt. Ebben az esetben feltöltésre kerül sor, ahol a százalékos teljesítmény alapján legjobb osztályozó vesztes után, a legjobb NBIII-as kiesőt kérik fel, ameddig ez szükséges. A felöltési sorrend szerint a Hévíz áll az első helyen, őket a Tállya követi, a harmadik a Tatabánya ezen a tabellán.

A szezon 2019. augusztus 4-én (vasárnap) rajtol, majd 2020. május 31-én (vasárnap) zárul. Az őszi szezon során 17 mérkőzést rendeznek, az utolsó kört december 1-én bonyolítják le. Tavaszra 13 bajnoki marad, ezeket március 8-tól május 31-ig abszolválják a csapatok.

A NBIII. esetében nem változott az irányadó játéknap szabálya, továbbra is vasárnap lehet csak bajnoki fordulókat rendezni az MLSZ előírása szerint. Ettől nemzeti ünnep, illetve válogatott mérkőzés esetén lehet eltérni. Ősszel a 10. fordulóban lesz erre példa, akkor október 12-én (szombaton) rendeznek minden találkozót a Magyarország – Azerbajdzsán Eb-selejtező miatt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók