A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zeke Márió: A maximumot kell nyújtanunk

Vasárnap 14:05-kor a Vasas FC lesz a Kecskeméti TE ellenfel a Széktói Stadionban. A párosítás Zeke Máriónak különösen kellemes emlék lehet, hiszen éppen az angyalföldiek ellen szerezte első gólját az NB I-ben. Védőnk elmondta, az utolsó körben is a maximumot kell nyújtaniuk, hogy eredményesek legyenek, ehhez nagyon kellenek majd a szurkolók is.

– Kellemes emlék lehet számodra a Vasas elleni legutóbbi meccs, hogyan emlékszel vissza rá?

– Igen, szép emlékeim vannak arról a meccsről, hiszen az első gólomat az 50. NB I-es meccsemen szereztem meg akkor a Vasas otthonában. Jó meccs volt az a csapat részéről is, főleg az első félidőben játszottunk nagyon jól, már 2-0-ra is vezettünk. Pozitívan gondolok vissza tehát a találkozóra, de ez már a múlt, így már csak a hétvégére koncentrálunk. Egész héten tudtunk rá készülni, így bizakodva várjuk.

– Az évet egy sérüléssel kezdted, de nagyon gyorsan felépültél belőle. Minek köszönhető ez?

– Első körben úgy volt, hogy csak márciusban tudok visszatérni, ehhez képest a második tavaszi meccsen már csereként be tudtam szállni, utána pedig kezdő is lettem. Ehhez mindenki sokat tett hozzá a stábból, természetesen én is nagyon sokat dolgoztam azért, hogy minél gyorsabban visszatérjek. Sok plusz munka és kezelés van ebben, illetve szerencsém is volt talán. Sokat jelentett nekem is, hogy nem kellett hosszabb időt kihagynom. A felkészülésből ugyan pár hét kiesett, de pont a legkeményebb szakaszt még meg tudtam csinálni az elején. Nem jött jól a kihagyás, de egészen gyorsan össze tudtam szedni magam és jó ideje teljes értékű tagja vagyok a keretnek.

– Jól kezdte a tavaszi szezont a csapat, veretlenek vagytok továbbra is. Hogyan értékelnéd az eddig megtett utat, illetve mit jelentett a kisvárdai siker?

– Jó érzéssel tölt el minket, hogy ilyen jól szerepelünk. Természetesen a kisvárdai sikert is megünnepeltük utána, de amint ezen túlvagyunk, csak a következő meccsre koncentrálunk már. Most hétvégén is szeretnénk jó játékkal előrukkolni, pontot, pontokat szerezni, egyben kitolni azt a jó szériát, ami már több mint egy éve tart a Széktói Stadionban.

– Jön a Vasas harmadjára már idén, egy nehéz helyzetben lévő klubról van szó. Milyen találkozóra számítasz?

– A 12 csapatos bajnokságban eddig minden mérkőzés nagyon kemény volt, ezután pláne így lesz, kiélezett párharcokra lehet számítani. Most is minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, akár egy kicsivel annál is többet, hogy jól szerepeljünk. A Vasas játékban egyre inkább kezdett magára találni a tavaszi szezonban, sok ki-ki meccset játszottak, így nehéz lesz a vasárnapi találkozó is.

– Az Újpest ellen már a teljesen megnyitott stadionban játszhattatok, milyen élmény volt?

– Nekem is az első ilyen mérkőzésem volt a stadionban, tényleg sokkal jobb volt a hangulat. Sokat jelentett, hogy rossz időben is sokan kilátogattak, ez is kellett ahhoz, hogy fel tudjunk állni 0-2-ről. Bízom benne, hogy vasárnap is sokan támogatnak majd minket, mert tényleg fontos ez a plusz nekünk, amit tőlük kapunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók