A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zeke Márió: Minden meccs élet-halál

Balhátvédünk, Zeke Márió a Vasas ellen 50. meccsét játszotta az élvonalban, amit góllal tett emlékezetessé. Játékosunk bízik benne, hogy a DVSC ellen is folytatni tudják jó szériájukat.

– Megvan az 50. meccsed az élvonalban, sikerült emlékezetessé tenni?

– Mégis az 50. meccsem volt, viszonylag fiatalon pláne. Nagyon örülök, hogy ezt elértem. A gólnak természetesen nagyon örültem, de annak még inkább, hogy győzelemmel ünnepeltem. Remek meccsen vagyunk túl csapatként is, úgyhogy biztosan később is emlékezetes lesz ez számomra.

– Fontos volt már számodra, hogy góllal is letedd névjegyed, vagy ez már csak egy jó keretet adott az első 50 meccsnek?

– Jó keretet adott, de megmondom őszintén, azért piszkált már a dolog, hogy nem tudtam még betalálni. Kicsit megnyugtatta a lelkemet, de bízom benne, hogy nem kell megint 50 meccset várnom a következőre. Rajta leszek, hogy akár már a hétvégén újabbat szerezzek.

– Sokat ebből más kluboknál játszottál le, de vannak-e kedvenc meccseid, emlékeid?

– Most ez a legfrissebb élmény a gól miatt is. Ez az egész szezon eddig tele van élménnyel, most megvertük a Vasast, de legyőztük a Ferencvárost is. Természetesen vannak mérkőzések, melyekre szívesen gondolok vissza korábbi klubjaimnál is, de most a kecskeméti sikerek állnak az első helyen.

– A Vasas ellen felemás arcát mutatta a csapat, parádés első félidő, sokszor főleg a védekezést előtérbe helyező második. Te miként élted meg a meccset?

– Az első félidőben a szezon egyik legjobb játékát tudtuk nyújtani, kompaktak voltunk védekezésben, támadásban is bejöttek a dolgaink. A második elején kaptunk egy óriási gólt, ez sose jó, rá is nyomta a bélyegét a meccsre. Meg tudtuk viszont mutatni a másik arcunkat is, hogy tudunk küzdeni, ha kell csúszunk és mászunk a sikerért együtt. Ez mind kellett ahhoz, hogy nyerni tudjunk.

– Jön a Debrecen elleni meccs, ami igen harcos, kiegyenlített és feszült végű lett legutóbb. Most milyen találkozóra számítasz?

– Itt minden meccs élet-halál. Akárki is az ellenfél, 110 százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Az a meccs izgalmas és érzelmekkel teli volt, ez nem lesz másként szombaton sem. Magunkkal kell elsősorban foglalkoznunk, hiszen volt egy egész hetünk volt felkészülni, így jó állapotban várhatjuk a szombati meccset.

– Van még hátra négy mérkőzés a szezonból, mivel lennél elégedett a végén?

– Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy szeretnénk megnyerni, az már egy más kérdés, hogy sikerül-e. Itthon nem szeretnénk már semmiképpen sem vereséget szenvedni, tartani akarjuk ezt a jó szériát, emellett idegenben is gyűjtögetnénk a pontokat. Jó lenne megtartani a helyünket az élbolyban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók