A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zsinórban hatodik felkészülési meccsünket nyertük meg

A KTE HUFBAU hetedik felkészülési meccsét az ESMTK ellen játszotta szerdán hazai pályán. A keleti csoport egyik élcsapata ellen párharcokkal tarkított találkozót vívtunk, melyen Tóth Dániel büntetője döntött, ez zsinórban hatodik sikerünket jelenti már itt a téli felkészülési időszakban.

Az első félóra főleg mezőnyharcot hozott, a vendégek eleinte magasan letámadtak, de helyzeteket egyáltalán nem tudtak kidolgozni. Ezt a letámadást először Grünvald helyzete törte meg, aki kapásból tüzelt, de a kapufáról kifelé pattant próbálkozása a 16. percben. Egyre inkább kezdtük ezt követően átvenni a mérkőzés irányítását, jól járattuk a labdát, a vendégek elvétve jutottak el a kapunkig. A 28. percben Polyák beadását fejelte fölé Hegedűs, majd egy perccel később Tóth húzott el a szélen, beadása után Károly próbálkozott, de a kapus a helyén volt. A 34. percben labdaszerzésből vezettünk gyors akciót, melynek végén Hegedűst buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt Tóth végezte el, aki meg is szerezte első kecskeméti találatát (1-0). A félidő hajrájában Károly előbb szabadrúgásból, majd akcióból is próbálkozott, ám kísérletei elkerülték a kaput.

Fordulás után sem változott eleinte sokat a játék képe, az 50. percben Hegedűs centerezett, de Tóth próbálkozása kimaradt. Az 52. minutumban az első ESMTK próbálkozást is feljegyezhettük, de Boda lövése elkerülte Mészáros kapuját. Ebben a játékrészben már veszélyesebb volt az ESMTK, a 60. percben Kovács is megpróbálta meglepni Mészárost, de leginkább a párharcok jellemezték a meccset, sok apró szabálytalansággal tarkítva. A hajrában Babolek és Hegedűs is eldönthette volna a még nyitott kérdéseket, ám előbbit beérték ziccerben, utóbbi pedig a kapusba lőtt.

A KTE HUFBAU legközelebb szombaton 11:00-kor a megye I-es Szarvast fogadja, szintén a Széktói műfüves pályáján.

KTE HUFBAU – ESMTK 1-0 (1-0)

KTE: Kunsági – Grünvald, Peres, Szalai G., Urbán, Vágó, Károly, Tóth, Polyák, Asztalos, Babolek.

Csere: Mészáros, Hegedűs, Fehér, Hirman, Daróczi, Szalai J., Tamaskó

Gól: Tóth

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Úgy gondolom, hogy elérte a célját a mérkőzés. Egy kicsit ébren is tart minket, mert egy olyan csapattal találkoztunk, mely rendkívül agresszív volt. Nagyon jó labdarúgók alkotják az ESMTK-t, van elképzelésük a játékról, így abszolút pozitívan szolgálta a felkészülésünket ez a meccs. Most egy olyan szakaszban vagyunk a hatodik héten, amikor fáradtabbak a játékosok, ez látszódott is, főleg a pontatlan játékban. Az első félidőben könnyű labdavesztéseink voltak, illetve volt az ellenfélnek egy 15 perces magas presszingje, amitől egy kicsit szenvedtünk. Ennek is örülök, mert tapasztalataim szerint az NBIII. közép csoportjában kevés ilyen bátor, fent védekező csapat van. Ezt is meg kell ennek ellenére tapasztalni, mert ha találkozunk mondjuk egy Péccsel, akkor ők is ezt fogják játszani. Tudtuk viszont, hogy ezt nem lehet 90 percig csinálni, 15 perc után átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, gólt szereztünk. A második félidőben ugyanezen események ismétlődtek meg, de már nem olyan intenzitással tudta megnyomni ellenfelünk sem az elejét. Én azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, sokat dolgoztak a srácok. A hibák benne voltak a játékban, de minél közelebb leszünk a rajthoz, ez jobban le fog tisztulni. Nagyon fontos az, hogy sokadik meccsünkön nem kaptunk gólt, ebből erőt kell meríteni, illetve így tovább haladni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók