A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zsótér Donát: Egymást segítve kell játszanunk

Rutinos középpályásunk megszerezte első gólját tétmeccsen lila-fehérben a Veszprém ellen, és már nagy elánnal készül az FTC elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzésre is.

– A gólodnak is köszönhetően sikerült legyőzni a Veszprémet, hogyan tekintesz vissza a hétközi kupameccsre?  

– Nehéz mérkőzés volt, hiszen NB III-as szinten egy nagyon jó csapattal játszottunk, ezt mi is éreztük. A kupában a legfőbb cél viszont a továbbjutás, mi is úgy mentünk oda, hogy akárhogyan is, de ezt harcoljuk ki. Egy alacsonyabb osztályban szereplő csapat ilyenkor mindig felszívja magát, nekünk viszont az eredményt kellett kontrollálnunk, hogy a végén felénk billenjen a mérleg. A gólomnál szerencsém is volt, arra koncentráltam, hogy kaput találjak, de a védőn pont jól is pattant meg a labda. Utána Katona Levi is betalált, így amit akartunk, azt elértük.

– Távol van még a következő kör, de mit szóltál a sorsoláshoz?

– A nyolc között már nincs kedvező, vagy kedvezőtlen sorsolás, ahogy a többi csapat, úgy a Nyíregyháza is igen komoly játékerőt képvisel. Itt már mindenkinek az a célja, hogy eljusson a sorozat végéig. Mi nem nézünk nagyon előre sosem, csak a következő meccsre koncentrálunk, azon próbáljuk kiadni magunkból a maximumot, aztán kiderül, hogy ez végül mire lesz elég.

– A következő mérkőzés a Ferencváros ellen következik idegenben. Nem nagyon kell bemutatni, hogy milyen erős ellenfélről van szó, hogyan várjátok a találkozót?

– A Ferencváros ellen természetesen mindenkinek nehéz, különösen a Groupama Arénában. Nem sűrűn járnak oda a csapatok nyerni. Nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy azokat taktikai utasításokat, amiket Szabó Istvántól és a stábtól kapunk, azokat maximálian betartsuk. Egy Ferencváros ellen a száz százaléknál is több kell mindenkitől, hogyha jó eredményt akar egy csapat elérni. Nagyon jó Ferencvároshoz megyünk, melynek rengeteg jó játékosa van, de mindannyian azon vagyunk – személy szerint én is – hogy egyénileg és csapatként is jó teljesítményt nyújtsunk. Egymást segítve, összefogva szeretnénk egy jó mérkőzést játszani.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók