A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Zsótér Donát: Van mire építenünk az MTK ellen is

Középpályásunk meghatározó tagja volt az utóbbi hetekben jó formába lendülő csapatunknak, és pozitívan várja az MTK elleni hazai bajnokit is. Zsótér Donát mindig kritikusan tekint magára, így még vannak elvárásai magával szemben, a csapatért viszont továbbra is mindent megtesz a pályán.

– Az utóbbi hetekben jó formába lendült a csapat, öt veretlen tétmeccs után készültük az MTK ellen. A fehérvári döntetlen után mennyire van tele az a bizonyos pohár?

– Jó formában vagyunk valóban, bízom benne, hogy ezt a szombati meccsre is át tudjuk menteni. Örülünk neki, hogy egy sikertelenebb időszakot lezártunk, amit már öt veretlen tétmérkőzés követ azóta. A Fehérvár ellen is megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem lehetünk elégedetlenek, mert a Vidi otthonában három gólt rúgni, illetve elhozni egy pontot egyáltalán nem rossz dolog. Ezzel a pozitív hozzáállással megyünk neki az MTK elleni meccsnek is, hiszen a jó eredmények mellett a mutatott játékunkra is építhetünk.

– Milyennek látod ezt a mostani MTK-t?

– Az MTK védjegye, hogy egy nagyon kombinatív játékra törekvő csapat, erre nekünk oda kell figyelni. Próbálnak mindig játszani, megcsinálni a labdakihozatalokat, nem rugdossák el a labdát, ezzel szemben mezőnyben fel kell vennünk a kesztyűt, olvasni a szándékaikat. Mindig jellemző ránk a taktikai fegyelem, ettől nem tartok most sem. Ez a kombinatív játék egyébként bennünk is megvan, így érdekes csatára számítok.  

– Egyre több és több időt töltesz a pályán, mennyire találtad meg a helyedet érkezésed óta Kecskeméten?

– Nagyon jól érzem magam a klubnál, s bár erre számítottam, hogy így lesz, még sokkal többet kaptam a vártnál. Megtaláltam a helyem a csapatban és a városban is, nagyon jó társakkal dolgozhatok együtt nap mint nap. A teljesítményem is egyre jobb, de a gólokkal és a gólpasszokkal még adós vagyok, ezzel tisztában vagyok. A mester is szokta viszont mondani, hogyha egyszer áttöri a gátat az ember, akkor jön szépen sorban minden. Pozitívan teszem a dolgom továbbra is, néhány szituációban már közel jártam a gólhoz is, biztosan jönni fog, de addig is mezőnyben viszont ott igyekszem segíteni a csapatnak, ahol szüksége van rám a társaknak, akár támadásban, akár védekezésben.

– Jön a decemberi hajrá, mennyivel igényel több energiát ilyenkor már a felkészülés egy-egy meccsre?

– Jó formában vagyunk, ilyenkor mindig könnyebben veti bele magát a munkába az ember. Ebből kell erőt merítenünk az utolsó három meccsre is, hogy minél jobb szájízzel tudjunk elmenni utána a szünetre. Az sem mindegy ugyanis, hogyan kezdjük utána januárban a felkészülést. A csapat erejét viszont jól mutatja, hogy Fehérváron is hátrányból fordítottunk, megvan tehát az összhang. Amennyiben ezt a szemléletet ki tudjuk vinni a pályára, akkor kellő önbizalommal mehetünk neki a hajrának is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók