A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Fejezetek a múltból: Montvai Tibor duplával vett elégtétel a Szparin

Emlékezetes meccseinket egy 2009-es találkozóval folytatjuk, melyet szinte napra pontosan 11 évvel ezelőtt játszottunk a Nyíregyháza Spartacus vendégeként. A találkozó főleg Montvai Tibor számára bírt különösen nagy téttel, hiszen korábbi gólvágónk éppen a Szparitól került Kecskemétre még az NBII-es bajnokság közepén.

A helyezések szempontjából nyugodt lehetett mindkét együttes, hiszen a hazaiak bár csak a 12. helyen álltak, biztos ponttávolságban voltak a vörös zónától, míg a KTE-nek a 7. helyen állva, csak az volt a kérdés, mennyire előkelő helyen zár majd újoncként az NBI-ben. Már a visszavágóra készültek a felek, hiszen ősszel pontosztozkodás lett a vége, akkor a Szpari sokáig vezetett, de Litsingi révén egyenlíteni tudtunk a 92. percben.

A párosítás különösen fontos volt Montvai Tibor számára, akiről bő egy évvel korábban gyakorlatilag lemondtak Nyíregyházán. Csapatát először 12 meccsen 10 góllal segítette az NBII-ben, így a Fradit megelőzve jutottak fel az NBI-be, ott azonban fél szezon után nem ragaszkodtak hozzá, így került végül Kecskemétre. Mi nagyon jól jártunk vele, hiszen a tavaszi menetelésből 14 góllal vette ki a részét, így velünk is feljutott az élvonalba. Eleinte úgy tűnt, hogy az NBI-es áttörés Kecskeméten sem fog sikerülni neki, de türelmesek voltak vele, ami végül kifizetődő volt, hiszen két szezon alatt 24 bajnoki gólt tett be a közösbe.

Tibinek nem ment ősszel még a hazai meccsen, szűk 70 perc után le is cserélték, de a nyíregyházi találkozón, ahogy az ilyenkor lenni szokott, minden összejött neki. Két gólja mellett kiharcolt egy kiállítást is, ami kvázi gólpasszal ért fel, hiszen a szabadrúgás után Yannick talált be.

Montvai Tibor így emlékszik a találkozóra:

„Jól emlékszem a meccsre. Gyakorlatilag visszatérő voltam Nyíregyházán, mert az előző két idényt ott töltöttem. Az NBI-ben nem számoltak velem, így természetesen hatalmas volt bennem a bizonyítási vágy. Tisztán emlékszem, hogy nagyon korán 2-0-ra vezetett már a hazai csapat, de még a szünet előtt sikerült szépítenem, majd az utolsó percben, 3-2-es állásnál is betaláltam, így csattanós választ adtam a duplámmal.”

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók